محمد جلیل عندلیبی

آمار مطالب

کل مطالب : 171
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 6

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 45
باردید دیروز : 19
بازدید هفته : 45
بازدید ماه : 813
بازدید سال : 3073
بازدید کلی : 10079

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان سرگذشت مشاهیر موسیقی سنتی و آدرس bozorganemosighi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : عماد
تاریخ : شنبه 18 بهمن 1393
نظرات

 

زندگینامه

در محله‌ی چهار باغ سنندج متولد شد. در خانواده‌ی اهل عرفان و موسیقی، ذوق و استعداد با شنیدن نوای موسیقی در خانواده پرورش یافت. که هم از طرف مادری یعنی داییش که خواننده‌ی رادیو بود به نام حکمت نوبری و هم از طرف پدری که مشوق وی ایرج عندلیبی از خواننده‌های خوش صدا و مشهور رادیو و تلویزیون بود کمک و راهنمایی شد و در ۱۲ سالگی به مدت ۳ سال خواننده فرهنگ و هنر سنندج به سرپرستی حسن کامگار بود از ۱۵ سالگی نوازندگی سنتور را شروع نمود.

در ۱۵ سالگی به دلیل بلوغ و اینکه دیگر صدای زیر چپ کوک را نداشتم شروع به نوازندگی سنتور نمود. قبل از رفتن تهران و تحصیلات آکادمیک در دبیرستان هدایت ارکستری را تشکیل داد که در جشن‌ها شرکت می‌کردند. سال ۱۳۵۲ وارد دانشگاه تهران دانشکده هنرهای زیبا شد. از اساتید به نام همچون نورعلی برومند، داریوش صفوت،‌ احمد پژمان، علیرضا مشایخی، هرمز فرهت، شاهین فرهت، تقی مسعودیه و برکشلی میتوان اشاره نمود. سال ۱۳۵۴ در دانشکده‌ی هنرهای زیبا علاوه بر هر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوت را زیر نظر مستر پرژرف بلغاری فرا گرفت. که باعث گردید عملاً‌ به طور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه نماید. ۱۳۵۵ به دعوت داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعه‌ی موسیقی ایران گردید. ضمن تدریس سنتور گروه تازه تأسیس مشتاق یا مولانا را تشکیل داد ضمناً‌ گروه مولانا ادامه‌ی همان ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود.

کنسرت‌های زیادی در سرتاسر دنیا با گروه مولانا به سرپرستی و آهنگسازی خویش اجرا نموده‌. و به معرفی و شناسایی موسیقی سنتی در تمام دنیا مبادرت ورزید. از سال ۱۳۵۷ ارکستر سنتی وزارت ارشاد را رهبری و آهنگسازی نموده است. وی دارای دو فرزند به نام های سالار و سانوا می باشد که خوشبختانه از بهترین‌های این رشته می باشند.همسروی مینو افتاده نوازنده سرشناس ویلن وکمانچه می باشد.

تاکنون حدود ۳۰ آلبوم به نام‌های شعر و عرفان، بی قرار، کیش مهر (شهرام ناظری) سروستان و بیاد یاران، مولانا با صدای زنده یاد رضوی سروستانی، شکوفه‌های جاویدان و گل افشان با صدای شاپور رحیمی ، قسم با صدای کامیا بهزاد، جاده ابریشم، غریبستان، امان از جدایی، خداحافظ و تازه به تازه و اخیراً‌ آلبوم گرفتار برای علیرضا افتخاری را ساخته‌. آثار کردی و عرفای هی گل را در سال ۱۳۶۵ با صدای بهروز توکلی، و از دست عشق عزیز شاهرخی، دوری حسینی شریفی، صدای تازه با صدای سالار عندلیبی، و در زمینه موسیقی عرفانی کردستان با قدسیان ۱-۲-۳، پیام عزیزی و حسام لرنژاد و با قدسیان ۴ با صدای جمیل خالدی. تُنگ شکر با صدای احمد کامیار و آلبوم جدید وی در زمینه‌ی موسیقی اصیل که حاوی تجربیات جدید آهنگسازی به نام «صدای بی صدایی» با صدای خواننده‌ی جوان رسول شریفی که وارد بازار موسیقی گردید.وی برای حمیرا تعدادی اهنگ ساخت که در دو البوم به نام های عشق وعرفان و سرنوشت منتشر شد که مورد توجه اهالی موسیقی ومردم قرار گرفت.

در سال ۱۳۵۶ برای اولین بار ساز عرفانی دف را به مجموعه‌ی ارکستر ایرانی اضافه نموده. که خوشبختانه تلفیق آن با ارکستر ایرانی تحرک و سرزنده‌گی خاصی به موسیقی ایران داده است.

در زمینه‌ی فرهنگی آثاری در زمینه‌ی آموزش سنتور و دف به نام‌های:

(از نوازندگی تا آهنگسازی)، کتاب آموزشی دف که بر اساس ذکر‌های خانقاه کردستان می‌باشد که برای اولین بار از دو حامل برای نت‌نویسی و همچنین کلید جدیدی مخصوص ساز دف استفاده نموده‌ام که به زودی انتشار می‌یابد.

ضمناً‌ گردآوری و آوانویسی تمام آهنگ‌های تکایای کردستان را آماده‌ نموده‌ که مربوط به رساله‌ی پایانی دانشگاه هنرهای زیبای وی می‌باشد.

آثار

آثار فارسی[ویرایش]

ردیف نام ترانه و البوم (ها) خواننده توضیحات
۱ البوم عشق و عرفان ، البوم سرنوشت حمیرا  
۲ بنمای رخ، کیش مهر، بی قرار، اتش در نیستان شهرام ناظری  
۳ کنسرت ۱۳۵۶ رضوی سروستانی  
۴ سکوت ایرج بسطامی  
۵ ناله وطن پریسا  
۶ ای میهن محمدرضا شجریان  
۷ شکوفه‌های جاویدان شاهپور رحیمی  
۸ غریبستان، امان از جدای، خداحافظ، جاده ابریشم، کنسرت لندن، گرفتار علی‌رضا افتخاری  
۹ قسم کامیا بهزاد  

آثار کردی

ردیف نام ترانه خواننده توضیحات
۱ هی گل بهروز توکلی  
۲ از دست عشق عزیز شاهرخ  
۳ دوری حسین شریفی  
۴ کیژی کورد عباس کمندی  

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 108
<-CategoryName-> ,


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








گامیست کوچک در جهت اعتلای موسیقی سنتی و قدمیست هر چند ناچیز در جهت شناساندن بزرگان آن و البته تصلی دل خودم .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود